Vraag & antwoord

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt in onze "vraag & antwoord"? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar onze helpdesk. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is uw adres op het internet. Dit adres kunt u gebruiken om een website op te zetten en voor het ontvangen van e-mail. De domeinnaam is het gedeelte dat staat achter http://www, of in geval van een e-mailadres achter @.

Kan ik een domeinnaam bestellen zonder een hostingpakket?
Ja, dit is mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u een eigen webserver heeft draaien of al ergens anders een hostingpakket gekocht heeft.

Kan ik een .nl domeinnaam registreren als particulier?
Dit is sinds 29 januari 2003 mogelijk. Uw domeinnaam wordt op uw eigen naam geregistreerd. Andere extensies waren altijd al mogelijk om als particulier te registreren.

Kan ik een domeinnaam door verwijzen naar een andere pagina?
Ja, dit is mogelijk. Webbed biedt twee pakketten aan voor domeinen. Bij het eerste pakket koopt u alleen een domeinnaam. Bij het tweede pakket kunt u uw domeinnaam, subdomeinen en e-mailadressen doorverwijzen naar een andere pagina/adres. Hier hoeft u niets extra's voor te betalen! Klik hier voor meer informatie over onze domeinnamen pakketten.

Wat zijn nameservers?
Nameservers koppelen een domeinnaam aan een webserver. Als u gebruikt maakt van één van onze domeinnaam gerelateerde diensten (zoals webhosting of doorverwijs adressen), dan moet u gebruik maken van onze nameservers. Als u alleen een domeinnaam koopt, kunt u zelf aangeven welke nameservers u wilt gebruiken.

Is het mogelijk om de nameservers later te wijzigen?
Ja, dit is geen probleem. Stuur een e-mail naar onze support afdeling en wij wijzigen uw nameservers gratis.

Kan ik een domeinnaam voor meerdere jaren registreren?
Ja, en bij de meeste extensies krijgt u ook nog eens flinke korting! Klik op domeinnamen links in het menu en u ziet hoeveel korting u krijgt bij de verschillende extensies.

Als ik meerdere domeinnamen tegelijk bestel, krijg ik dan korting?
Vanaf vier domeinnamen per jaar is het voordelig om gebruik te maken van ons domeinreselling programma. Hiermee kunt u extra goedkoop domeinnamen inkopen. Klik hier om naar de domeinreselling pagina te gaan.