Vraag & antwoord

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt in onze "vraag & antwoord"? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar onze helpdesk. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wat is SSL?
SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een methode om via internet gegevens veilig uit te wisselen tussen een website en uw browser. De gegevens, bijvoorbeeld creditcard- en/of persoonsgegevens, worden met een "public key" encryptiemethode versleuteld en gecodeerd. Zo kan niemand anders op internet uw gegevens zien of volgen. Zodra u op een website met SSL-beveiliging komt, wordt er een slotje of sleuteltje zichtbaar. U kunt het certificaat controleren door op het slotje te klikken in uw browser.

Wat is een SSL-certificaat?
Een SSL Certificaat, of een digitaal certificaat, is een electronisch document dat de informatie bevat die nodig is om een veilige SSL connectie op te zetten.

Wat is de functie van een SSL-certificaat?
Het gebruik van een SSL-certificaat door een website heeft grote voordelen. Zo zijn persoonsgegevens die u op een met SSL-certificaat beveiligde website invult niet leesbaar voor derden die daartoe niet gerechtigd zijn. Een tweede voordeel is dat u als gebruiker van een website kunt controleren van wie de webpagina’s afkomstig zijn. Het certificaat geeft u de garantie dat u daadwerkelijk op die website bent aangekomen.

Hoe weet ik dat ik op een beveiligde site ben?
Hier wordt u op geattendeerd door de browser. In de onderste regel of in de adresbalk van uw browser staat dan bijvoorbeeld een kleine afbeelding van een gesloten hangslotje.

Moet ik ook hosting bij Webbed af nemen?
Nee, u kunt een SSL Certificaat op elke website met een eigen ip-adres installeren, indien u geen eigen server heeft maar gebruikt maakt van shared hosting kunt u uw hosting provider vragen dit SSL Certificaat voor u te installeren.
Als u bij ons hosting heeft, en u er niet uitkomt met onze handleiding, dan helpen wij u uiteraard graag bij de installatie.