Vraag & antwoord

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt in onze "vraag & antwoord"? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar onze helpdesk. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Waar staan de servers van Webbed?
Onze servers staan in een gerenommeerd datacenter in Chigago (VS).

Wat voor netwerk gebruikt Webbed?
Webbed maakt gebruik van vier backbone providers:
MCI/UUnet, Savvis/Cable&Wireless, AT&T en Level3 Communications.
Mocht één van deze verbindingen uitvallen, dan blijft ons netwerk probleemloos doordraaien. Een ander voordeel van de verschillende verbindingen is een maximale snelheid; het dataverkeer zal altijd de snelste route kiezen naar uw website. Wilt u weten hoe snel? Download dan een 10MB BIN-bestand.

Van welk besturingssysteem en webserver software maakt Webbed gebruik op de servers?
Webbed gebruikt als besturingssysteem Linux CentOS 4.5 met als webserver Apache. Op de webservers zijn alle gangbare scripttalen geïnstalleerd zoals PHP 5.2.x, CGI, Perl en voorzien van MySQL 5.0.x. Neem contact op met onze helpdesk als u een specifieke wens heeft. Webbed zal dit graag voor u realiseren mits het in onze mogelijkheden ligt.

Hoe weet ik welke php modules geïnstalleerd staan?
U kunt hier de phpinfo bestand kijken. Hierin kunt u alle gegevens van php zien.

Wat voor hardware gebruikt Webbed voor haar servers?
Onze servers zijn voorzien van de beste hardware. Alle servers bestaan uit Dual AMD Opteron processoren met 4096MB (4GB) aan geheugen. Verder zijn al onze servers uitgevoerd met een 100mbit uplink voor optimale snelheid. De servers worden 24/7 gemonitord.

Zorgt Webbed voor back-ups van mijn gegevens?
Van uw gegevens wordt dagelijks een back-up gemaakt. Het blijft echter altijd verstandig om ook zelf back-ups van uw gegevens lokaal (op uw eigen pc of cd/dvd/usb-stick) te bewaren.

Wat voor controle paneel (beheer software) gebruikt Webbed?
Voor de webhosting maken we op de Linux servers gebruik van een Nederlandstalige WebHost Manager/cPanel